Apolloniabier gebrouwen voor jubileum Roojer kerk

Het jaar 2023 is nog maar net begonnen, of er is vanuit Stramproy alweer iets speciaals te melden. Het gebeurt namelijk niet vaak, dat er voor een kerk een speciaal bier gebrouwen wordt.

Vanwege het 100 jarig bestaan van het huidige kerkgebouw in Stramproy heeft het feest comité besloten om Apolloniabier te laten brouwen. Dat is namelijk een van de twee patroonheiligen van de Roojer parochie en tevens ook van de tandartsen. Dit blonde speciaalbier is ontwikkeld door een groep amateurbrouwers van de Nijsmolen.

Na de ontwikkelfase was het op dinsdag 3 januari zaak om hier een echt brouwsel van te maken in de Stadsbrouwerij te Weert. Nu nog even een week of vier wachten, en dan kan deze heilige ook geproefd worden. Het zal hoe dan ook goed helpen bij kiespijn…

De presentatie van het bier is op donderdagavond 9 februari in de Maroy Bar in Stramproy. Indien het bier goed bevalt, zal er in het najaar ook nog een bier volgen voor de tweede patroonheilige St. Willibrordus. Dat wordt dan een donkere en zwaardere variant, om de herfst en winter mee door te komen.

Update: Kleine tekstwijziging. Het is Apolloniabier en niet Appoloniabier. Dat hebben we gewijzigd.