Vrouw aangehouden na doen van valse 112-melding

De hulpdiensten zijn in de nacht van dinsdag op woensdag rond 3.50 uur gealarmeerd vanwege een mogelijke gaslekkage in een wooncomplex aan de Walburgpassage in Weert.

Toen de brandweer en politie arriveerden bleek dat een vrouw een valse 112-melding had gedaan. Er was geen sprake van een gaslekkage. Het was letterlijk een schreeuw om aandacht.

Deze schreeuw om aandacht vond plaats nadat de politie al eerder die avond op de stoep had gestaan vanwege overlast. Toen was het een man die anderen uit hun slaap hield in het complex. De man werd aangehouden.

Het gevolg van deze aanhouding was dat een vrouw de woning niet meer binnen kon komen. Ze bedacht een list om via de brandweer alsnog de woning binnen te komen. De vrouw belde naar 112 en deed een valse melding van een gaslekkage.

Echter was de politie net iets eerder dan de brandweer ter plaatse. Omdat de agenten al eerder in de nacht op dit adres waren geweest, hadden ze het vermoeden dat er iets niet klopte.

Toen de politie om het identiteitsbewijs vroeg wilde de vrouw daar niet aan meewerken en werd ze explosief. De vrouw verzette zich en begon te schreeuwen op straat. Waarop de agenten besloten om ook de vrouw aan te houden.

De brandweer heeft het wooncomplex gecontroleerd en uit voorzorg de gaskraan in de meterkast dichtgedraaid. De verhuurder Wonen Limburg zal hier verder actie op ondernemen. De rust is in elk geval weer teruggekeerd op de Walburgpassage.

Korte video via: https://youtu.be/Bl_kr4XXo58