Auto belandt in FUP van kanaal; hond en baasje komen met de schrik vrij

De hulpdiensten werden zondag rond 9.40 uur gealarmeerd omdat er een voertuig te water was geraakt aan de Lozerweg. Daarbij zou een hond in het kanaal terecht zijn gekomen.

Ter plaatse bleek dat door de gladheid een auto richting het kanaal Zuid-Willemsvaart was gegleden. In de auto zaten een man en een hond. Ze hadden een engeltje op hun schouder, want de auto belandde in een fauna uittreedplaats (FUP) en daardoor niet volledig in het kanaal.

De hond was in het kanaal beland, maar kon snel in veiligheid worden gebracht. Het baasje kon op eigen kracht het voertuig te verlaten. Ze zijn vervolgens opgevangen door de toegesnelde politie en konden opwarmen in de politieauto.

Ook de brandweer kwam ter plaatse en kon de berger assisteren. Ook wist de brandweer nog een hondenriem uit het water te vissen.

Bekijk een video: https://youtu.be/FJSqHPbzLw0