Auto met waarschuwingslichten op de weg: stoppen of doorrijden?

Algemeen Leudal Weert 2 reacties 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (westernstudio)

Inwoners van Ell worden er regelmatig mee geconfronteerd: wilde zwijnen die de weg oversteken. Gisteravond vond er zelfs een aanrijding plaats met twee wilde zwijnen op de Ittervoorterweg, tussen Swartbroek en Ell.

Geïrriteerde doorrijders

Gelukkig voor zowel mens als dier viel de schade mee. Waar de inzittenden van de auto die met de zwijnen in aanraking kwam zich echter wel over verbaasden is het aantal automobilisten dat hen zomaar voorbijreed. Bestuurders reageerden duidelijk geïrriteerd vanwege het feit dat er een auto met waarschuwingslichten aan een deel van de weg blokkeerde, maar namen niet de moeite om te stoppen en te informeren naar de situatie. Een enkeling deed dat wel, wat de geschrokken betrokkenen enorm konden waarderen.

Stel dat jij een auto met waarschuwingslichten aan op (een deel van) de weg zou zien staan, wat zou jij dan doen?

Handelen na een aanrijding met wilde zwijnen

Mocht je zelf betrokken raken bij een aanrijding met een wild zwijn, dan is het goed om te weten hoe je moet handelen. Rijd in ieder geval nooit door; dat is strafbaar. Bel in plaats daarvan de politie via 0900-8844, ook als het dier niet blijft liggen, en wacht daarna diens komst af.

De politie schakelt een vakkundige faunabeheerder in, die gewonde dieren mag vervoeren of uit hun lijden verlossen. Is het dier gevlucht, dan kan de faunabeheerder deze met een speciaal hiervoor getrainde hond opsporen om hem alsnog de juiste hulp te bieden.


Bekijk je dit bericht via de app en wil je de poll invullen? Klik dan hier.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties