Boerenliefde bij De Brökwagters op Bosseve

Op Bosseve bloeit de boerenliefde in volle glorie. Met maar liefst twee boerenbruiloften op het programma bij De Brökwagters belooft het een geweldig vastelaovendjfeest te worden.

Fieëst beej ’t Jeugdboorebâl op 3 februari

Op vrijdag 3 februari is het groot feest voor alle jeugd tijdens het Jeugdboorebâl van V.V. de Brökwagters. Kom samen met Jeugdpreens Len I, zijn adjudanten en de Jeugdraad van Elf kijken naar de uitroeping van het geweldige bruidspaar en hun getuigen.

Na de uitroeping wordt het bruidspaar in bijzijn van de getuigen in de onecht verbonden, daarna volgt er gelegenheid tot feliciteren en bouwen ze een feestje. Trek hiervoor je leukste “landelijke outfit” uit de kast!

Boorebroêleft op 10 februari

Een van de vaste pijlers van het activiteitenprogramma van V.V. de Brökwagters is de jaarlijkse Boorebroêleft. De avond begint in Café Aod Bosseve met de bekendmaking van de boerenfamilie; steevast een bont gezelschap van fervente carnavalsvierders woonachtig op Boshoven.

Als alle aanwezigen, doorgaans gekleed in traditionele boerenkledij, van een smaakvolle start van de avond hebben kunnen genieten en het toekomstige bruidspaar onofficieel is verloofd, vertrekt het gezelschap in stoet onder begeleiding van de dorstlustige Hoogheid, Vorst, Raad van Elf en Brökwagterskapel naar Zaal Don Bosco. Hier wordt men in de onecht verbonden en kan het huwelijksfeest beginnen.

Praktische informatie

  • Jeugdboorebâl
  • Datum: vrijdag 3 februari 2023
  • Tijdstip: van 19.00 uur tot 22.30 uur
  • Locatie: Zaal Don Bosco/Brökwagterspelieës

  • Boorebroêleft
  • Datum: vrijdag 10 februari 2023
  • Aanvang: 19.00 uur 
  • Verloving: Café Aod Bosseve/Brökwagterskefee
  • Onechtverbinding: Zaal Don Bosco/Brökwagterspelieës