Derde editie van Speakers’ Corner in Café de Harmonie

Vastelaovendjcafé de Harmonie organiseert op zaterdag 4 februari de derde editie van Speakers’ Corner. Deze editie staat in het teken van de Wieërter vastelaovendj. Oud-vorst van de Rogstaekers Jan Stroek neemt plaats op het spreekgestoelte op het cafépodium. Midden in het vastelaovendjseizoen gaat Jan in op de ontwikkelingen in de Wieërter vastelaovendj in het verleden, heden én de toekomst. Gastheer namens de Harmonie is Bram Sentjens. Aanvang is 16:00 uur, entree is gratis.

Speakers’ Corner

Speakers’ Corner is een bijeenkomst van circa 45 minuten waarin bekende Weertenaren hun ongezouten mening geven over actuele ontwikkelingen in de politiek, cultuur en maatschappij. Uiteraard vertellen ze ook over hun actieve rol en eigen bijdrage hierin. Wat drijft oud vorst Jan? Hoe kijkt hij terug op zijn jarenlange rol in de Wieërter vastelaovendj? Hoe ziet hij de toekomst van de vastelaovendj in Weert en daarbuiten? Uiteraard is er gelegenheid voor vragen en discussie.

Hyde Park Londen

Speakers’ Corner is van origine een gedeelte van het Hyde Park in Londen, waar al van oudsher sprekers in het openbaar hun mening verkondigen. In navolging van Londen zijn er eveneens Speakers’ Corners in Singapore, Sydney, Gent en Amsterdam. En nu ook in Weert in Café de Harmonie. Het café heeft de Voeële Hook ofwel Beer-and-bullshit-Corner en sinds 2022 ook een Speakers’ Corner. De prominente Weertenaren Marc Bonten (medicus, lid van OMT) en Jos Verspagen (muzikant, trompettist in het Rotterdams Philharmonisch Orkest) waren eerder al te gast.