Weertse ongewenst zwanger en eist bijna 2,4 miljoen euro van ziekenhuis

Foto via: Philip Walker via Pixabay

Een 39-jarige vrouw uit Weert eist bijna 2,4 miljoen euro van het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven. De vrouw had een spiraaltje laten inbrengen, maar werd toch zwanger. Dat had als gevolg dat haar opleiding voor chirurg niet door kon gaan, dat meldt Omroep Brabant vandaag. Dinsdagochtend verscheen de vrouw voor de rechter in Den Bosch.

Gevoelig

Volgens Omroep Brabant is het een gevoelige zaak. De vrouw had een moeizame (werk)relatie met het ziekenhuis in Veldhoven. Ze begon daar als arts in opleiding en 2,5 jaar later werd haar verteld dat er een einde kwam aan de studie.

Een geschillencommissie bepaalde later dat jaar dat het MMC in Veldhoven een fout besluit had genomen. Daarna kon haar opleiding worden voortgezet in het Maastricht UMC+.

Alles ging mis

Daarna leek alles mis te gaan wat mis kon gaan. De vrouw moest een knieoperatie ondergaan en haar man had psychische problemen. Het stel zat ook nog eens in een verbouwing en verhuizing. Daarbij hadden ze ook twee kinderen. In 2016 raakte de vrouw ongewenst zwanger en dat terwijl een spiraaltje dat had moeten voorkomen. Ze had dit volgens Omroep Brabant in 2014 laten inbrengen, toen ze daar nog werkte.

Het gevolg was een zware periode. De vrouw stond voor het moeilijke besluit om het kind te houden of weg te laten halen. Uiteindelijk koos ze voor het eerste. Dit betekende dat er een derde kind kwam en dat de start van haar opleiding tot chirurg moest worden uitgesteld. Haar droom viel in duigen.

Zware periode

“Het was een heel zware tijd. Ik vroeg me af waar het spiraaltje was gebleven en moest het moeilijke besluit nemen om het kind te houden of het te laten weghalen. Uiteindelijk heb ik met de zwangerschap ingestemd, maar dit betekende wel dat er een derde kwam en dat de start van mijn opleiding tot chirurg moest worden uitgesteld.” Uiteindelijk legde zij zich neer bij het feit dat ze nooit chirurg zou gaan worden.

Vergoeding

De vrouw is nu jeugd- én vertrouwensarts. Na jaren van procederen heeft ze al een vergoeding gekregen voor het feit dat ze, ondanks het spiraaltje, in verwachting is geraakt. Er wordt niet gemeld om welk bedrag het gaat.

Maar volgens de vrouw is het niet genoeg. Het MMC moet met nog meer geld over de brug komen, bijna 2,4 miljoen euro, zo weet Omroep Brabant. De zaak zal nog wel enige maanden gaan voortduren.

Lees het hele verhaal via Omroep Brabant.