Arriva verwacht verstoring dienstregeling bussen vanwege staking

Door aangekondigde stakingen op donderdag 19 en vrijdag 20 januari, kan de dienstregeling van de streekbussen te maken krijgen met verstoringen. Arriva adviseert reizigers gebruik te maken van ander vervoer.

Reden voor de staking zijn de mislukte onderhandelingen over een nieuwe cao Streekvervoer, zo meldt vakbond FNV.

Vakbonden en werkgevers gingen na maanden van acties en stakingen in december om tafel om te komen tot een nieuwe cao voor 2023. FNV wilde daarin een loonsverhoging gelijk aan de inflatie en maatregelen om de werkdruk fors te verlagen.

Acties

Omdat de onderhandelingen zijn vast gelopen, is er voor de FNV-leden nog maar één middel om een betere cao af te dwingen en dat is het werk neerleggen. “Dat doen onze leden het liefst niet. Ze weten dat veel mensen afhankelijk zijn van het ov, maar de werkgevers laat ze geen keus. De leden leggen donderdag 19 en vrijdag 20 januari het werk neer. Om zo de werkgevers te dwingen naar ze te luisteren”, aldus de FNV.

Onder de cao streekvervoer vallen zo’n 13.000 mensen. De vorige cao, die de leden van de FNV voor de zomer verwierpen, liep 31 december 2022 af.