Drukte in het luchtruim boven Cranendonck en Weerterland

Terug van weggeweest, de Chinook-helikopters. En dat is goed te horen in de gemeenten Cranendonck, Nederweert en Weert.

Het is vandaag opvallend druk in het luchtruim. Vandaag hebben we al drie Chinook-helikopters, F16’s van de Belgische luchtmacht en een helikopter die wordt ingezet voor foto/filmvluchten op bezoek gehad. Dit alles afgezien van het overige ‘normale’ vliegverkeer dat aankomt en vertrekt van Kempen-Airport in Budel.

Er waait een zuidwestenwind, dus dat betekent dat vooral inwoners van Weert kunnen meegenieten van de helikoptergeluiden. Vooral de tweemotorige Chinook-helikopters van de Nederlandse defensie kun je daardoor goed horen.

De verwachting is dat de helikoptergeluiden vandaag nog wel regelmatig te horen zullen zijn. De Chinook-helikopters vliegen voornamelijk boven het militair oefengebied De Weerterheide, ook geassocieerd met Budeler- en Weerterbergen.