Dyonne Cortenbach geniet van haar werk bij Ververshof

Algemeen Human interest Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Vroeg of laat krijgen velen te maken met gebreken. Dan is het fijn als er gepassioneerd zorgmedewerkers voor je klaar staan. Dyonne Cortenbach is zo iemand. Sinds 2019 is ze werkzaam bij Zorgcentrum Ververshof in Weert.

Een hele carrière

Dyonne begon op haar 17e in de zorg. “Eerst met kinderen gewerkt, daarna ben ik naar ouderen gegaan. Ik heb gewerkt in de uitvaart en nu werk ik bij Ververshof”. Op dit moment is ze daar zorgondersteuner. “… Die helpt onder andere bij het wassen en aankleden van bewoners”.

Dankbare momenten

’s Ochtends bij het wassen en ’s avonds bij het naar bed brengen heeft ze veel persoonlijker contact met de cliënten, zo vertelt Dyonne. “Dan vertellen ze dingen over vroeger, of hun kinderen, van alles wat ze mee hebben gemaakt. Dat zijn de momenten dat ze hun verhaal kwijt kunnen bij ons”. Ook voor Dyonne zijn dat mooie dankbare momenten die haar werk zo bijzonder maken.

Vrijwilligster

“Ik heb hier mijn hele passie ingelegd. Ik vind het zo’n dankbaar werk”. Als het aan Dyonne ligt blijft ze tot haar pensioen werken bij Ververshof. “En dan wil ik misschien naderhand proberen als vrijwilligster door te gaan want het is het is gewoon zoveel liefde en genegenheid wat je van de mensen krijgt”.

Meedraaien

De zorg staat zoals bekend te springen om medewerkers. Bij Ververshof en de andere zorgcentra van Land van Horne is dat niet anders. Dyonne adviseert mensen, jong en wat ouder, om het werk eens te komen proeven. Voordat ze ruim drie jaar geleden solliciteerde heeft ze zelf twee dagen meegelopen bij Land van Horne. “Draai eens een keer mee op een locatie. Kijk wat we allemaal doen”.

In deze video laat Dyonne ons haar werkplek zien en vertelt ze meer over haar werk als zorgondersteuner bij Ververshof. Dit in het kader van de Dag van het werkplezier in de zorg: https://youtu.be/T_TMg4BVcb0.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie