Geen liedjes uit Weert in finale LVK

Archieffoto LVK

Met maar liefst vier deelnemers was Weert koploper tijdens de halve finales van het 47e Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Afgelopen zondagavond werd echter bekend dat geen van deze deelnemers op vrijdag 3 februari mee zal dingen naar de befaamde Bertha Paulissen-trofee.

Weerter artiesten

Op vrijdag 13, 20 en 27 januari 2023 streden Deindânger, Mark & Wilhelmien, Stefan Wolter en Mark Gruijthuijsen om een felbegeerd plekje in de finale van het LVK. Zowel de vakjury als het publiek brachten hun stem uit en gaven daarbij de voorkeur aan twintig andere Limburgse artiesten. Dat maakte Stichting LVK zondagavond bekend tijdens een speciaal en nieuw programma op L1, waarin de halve finalisten via live-verbindingen digitaal te gast waren.

Finale

Een overzicht van de twintig finalisten is te vinden op de website van Stichting LVK. De finale vindt plaats op vrijdag 3 februari in het feestpaviljoen in Oostrum-Venray en wordt vanaf 20.00 uur live uitgezonden op L1.