Griekse tragedie op het College

Internationaal toneelproject Aischylos

Zondag 22 januari a.s. staan de Gymnasiumleerlingen van Het College voor het Aischylosproject op het podium in de grote centrale hal van Het College. Zij voeren de Griekse tragedie ‘Perzen’ op van de Griekse dichter Aischylos.

Maanden hebben de leerlingen samen met leeftijdsgenoten van zes scholen uit de Euregio, onder leiding van regisseur Jeroen Tessers, geoefend voor dit internationale toneelproject. Het optreden vormt de eerste in een reeks van zes optredens op de deelnemende scholen aan het project.

Benieuwd naar de première? Kaarten zijn vanaf nu te bestellen voor € 5,-.

Voorstelling

Na de première op Het College volgen er nog vijf optredens op de deelnemende scholen aan het project: Athénée Royal ‘Air Pur’ (Seraing), Van Maerlantlyceum (Eindhoven), Sint-Maartenscollege (Maastricht), Bisschoppelijk College Broekhin (Roermond) en Trevianum scholengroep (Sittard). Het belooft een spectaculaire en verrassende voorstelling te worden, te meer omdat de tragedie in de moedertalen van de acteurs wordt opgevoerd. Het geheel wordt voorzien van een vertaling op een scherm naast het toneel. 

Rolverdeling

Paris Kluwen, Lisanne Rijntjes (gymnasium 3), Sjors Ducro en Merith van Eijden (gymnasium 5) spelen namens Het College mee aan het toneelstuk. Susanti Konijnenberg (gymnasium 6) versterkt met haar gitaar het orkest dat onder leiding staat van Willie Arets.

Kaarten

Benieuwd naar het optreden? Kaarten zijn voor € 5,- verkrijgbaar aan de entree of te reserveren via [email protected]. De voorstelling vindt plaats op zondag 22 januari om 19.30 uur in de aula van Het College Weert. Meer info is te vinden via www.aischylos.com.