Help jij iemand uit Oekraïne de Engelse taal te verbeteren?

Algemeen Weert 2 reacties 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (Joykid)

Je ontkomt er niet aan: oorlog in Oekraïne. Het is dagelijks in het nieuws. Het heeft een stroom van vluchtelingen op gang gebracht waarbij ook de gemeente Weert mensen huisvest binnen de Gemeentelijke Opvang Oekraïners aan de Kazernelaan. In samenwerking met de gemeente biedt Punt Welzijn op diverse manieren ondersteuning aan deze groep mensen.

Engelse les

Wellicht heb je je wel eens afgevraagd hoe het voor deze mensen is om alles achter te moeten laten en in een vreemd land te verblijven. Hoe gaan ze om met de situatie? Hoe is het voor hen om in Nederland te wonen? En hoe lastig is dit als je een andere taal spreekt?

Goede beheersing van taal is voor iedereen belangrijk. Voor nu en voor later, ook voor de Oekraïense vluchtelingen. Er is dan ook vanuit hen een grote behoefte aan Engelse les. Daarom is Punt Welzijn op zoek naar taalvrijwilligers.

Word taalvrijwilliger

Misschien denk je nu “daar zou ik wel aan mee willen werken” en heb je al ervaring in het lesgeven van Engelse vaardigheden. Dan maakt de organisatie graag kennis met jou! In kleine groepen ga je aan de slag met het verzorgen van Engelse les. Je kunt je een uur per week of meerdere uren inzetten. De mogelijkheden worden samen met jou verkend.

Neem voor meer informatie en om je aan te melden contact op met Punt Welzijn via 0495-697900 of [email protected].

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties