Loslopende geiten bij duiker A2 Hunsel zorgen voor consternatie

Hunsel – De brandweer, politie en dierenambulance werden zondag rond de klok van 17.00 uur gealarmeerd omdat er mogelijk een dier te water was geraakt naast de snelweg A2 tussen Grathem en Hunsel.

Bij de duiker van de Uffelsebeek, die onder de snelweg A2 loopt, waren geiten gezien. De vrees bestond dat de dieren in het water terecht kwamen of de snelweg op zouden lopen. De brandweer werd opgeroepen om de dieren te redden.

Bij nader inzien werd besloten om de dieren op andere wijze onder de duiker uit te halen. De politie reed naar de andere zijde van het kanaal om te kijken of de dieren daar veilig weggehaald kunnen worden.

De agenten gaan eerst in gesprek met de eigenaar van de dieren. Daarna zal worden besloten of alsnog een inzet van de brandweer noodzakelijk is.