Vrouwen van BAL zetten zegereeks voort

Fotograaf: Jos van Moorsel

Afgelopen zaterdag wist Basketbal Academie (BAL) de punten thuis te houden. BAL begon in het eerste kwart heel sterk en scoorde aan de lopende band, terwijl door Lekdetec het netje niet gevonden werd.

Het eerste kwart eindigde met 18-5. Het tweede kwart was voor Lekdetec, ze wisten een stuk in te lopen en na 20 minuten stond er 32-28 op het scorebord. Maar het derde kwart stelde BAL weer orde op zaken en nam definitief afstand: 53-39. In het laatste kwart probeerde Lekdetec met een zone-verdediging de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar het was niet voldoende om BAL van de overwinning af te houden. De eindstand was 70-60 in het voordeel van Weert.

Lekdetek ging zonder punten naar Bemmel en voor BAL was het de derde overwinning op rij. De volgende twee wedstrijden speelt BAL uit en de eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 18 februari. Dan is Topkip Lions uit Landsmeer te gast. Aanvang: 20.00 uur.

Emma Tibosch

Bij de warming up van deze wedstrijd zagen ze de geblesseerde Emma Tibosch weer. Ze deed mee aan de warming up, maar nog niet aan de wedstrijd. Ze is nu langzaam op aan het bouwen. Twee weken geleden is ze begonnen met trainen en als alles goed gaat, zal ze de volgende wedstrijd meedoen.