Ondanks vele zieken wint BAL van Apollo Amsterdam

Algemeen Sport Weert Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto van Oshean Brathwaite (door Tessa van Gameren)

De ziekenboeg bij de mannen van Basketbal Academie Limburg wordt steeds groter. Naast 5 basisspelers (Noé, Tyler, Aleksandar, Max en Renars) moet ook hoofdcoach Radenko Varagic verschiet laten gaan.

Rake driepunters

Toch begint BAL voortvarend aan de wedstrijd tegen Apollo Amsterdam en dankzij verschillende rake driepunters staat er snel een verschil van 14 punten op het scorebord. Aan het einde van het eerste kwart is de stand 14-24.

In het tweede kwart vallen de schoten van buitenaf niet meer en Apollo komt terug in de wedstrijd. De teams gaan rusten bij een gelijke stand van 41-41.

Voorsprong

Na de rust is het Amsterdam die de leiding overneemt en heel even lijkt het de foute kant op te gaan, maar na 3,5 minuut spelen staat Oshean Brathwaite op en maakt hij 7 snelle punten op rij: 50-55. BAL weet de voorsprong vast te houden en het derde kwart eindigt in een voorsprong van 54-61.

In het vierde kwart loopt BAL verder uit en halverwege is het verschil weer tien punten. Het wordt nog even spannend, want met nog 40 seconden te spelen is het verschil nog maar 4 punten: 71-75. BAL houdt het hoofd koel en speelt de wedstrijd goed uit. De derde overwinning is een feit!

Teamprestatie

Een knappe teamprestatie waarin vier spelers van BAL in de dubbele cijfers komen: Marques Wilson (21), Oshean Brathwaite (17), Neil Masnic en Revelinio Tholel (16). Neil Masnic zet een double double achter zijn naam; naast 16 punten heeft hij 12 rebounds.

De volgende wedstrijd volgt al snel: zondag 15 januari komt Donar uit Groningen op bezoek in sporthal Boshoven. De wedstrijd begint om 18:00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link: https://balimburg.stager.nl/web/tickets

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie