‘Politiemol’ uit Weert moet criminele winst alsnog terugbetalen

Algemeen Weert 2 reacties 2 min. leestijd

Ruim € 60.000,- moet hij terugbetalen aan de Staat, de voormalige Weerter politieagent die vertrouwelijke gegevens uit een politiesysteem zou hebben verkocht aan criminelen. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch afgelopen donderdag besloten, zo meldt 1Limburg.

Hoger beroep

De verdachte ging in hoger beroep nadat de rechtbank in februari 2021 bepaalde dat hij ruim € 64.000,- aan criminele winst moest terugbetalen. De totale illegale winst werd destijds vastgesteld op € 67.000,-, maar omdat het Openbaar Ministerie de redelijke termijn waarbinnen het de ontnemingszaak van de Weerter politieman voor de rechter had moeten brengen fors overschreed, ging daar 5% vanaf.

Op donderdag 12 januari oordeelde het gerechtshof in Den Bosch niet anders: de zogenaamde ‘politiemol’ heeft dit bedrag verkregen als winst uit zijn illegale praktijken en zal het dus terug moeten betalen aan de Staat. Wel krijgt de verdachte wederom een korting, omdat zijn ontnemingszaak inmiddels ruim vijf jaar heeft geduurd. Daarmee komt het totaalbedrag dat hij moet terugbetalen uit op € 60.878,-.

Strafzaak

In de strafzaak die eerder diende werd de voormalige politieman uit Weert al veroordeeld tot vijf jaar cel voor het schenden van ambtsgeheimen, het plegen van computervredebreuk en witwassen. Ook mag hij 10 jaar lang geen publieke functie meer uitoefenen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
2 reacties