Gratis cursus ‘Als mantelzorger in balans’

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Om goed voor een ander te kunnen zorgen, moet je ook goed voor jezelf zorgen. Veel mantelzorgers zoeken hierin hun weg. Hoe houd je de balans tussen er zijn voor de ander en goed voor jezelf zorgen? Hoe lukt het om voor jezelf te kiezen en tijd voor jezelf te maken? Het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg (AMW-ML) biedt samen met de mantelzorgondersteuners van Punt Welzijn een cursus aan, waarbij je aan de slag gaat met de balans tussen zorgen en ontspannen. Deze cursus wordt aangeboden voor mantelzorgers die zorgen voor een naaste die in de gemeente Nederweert of Weert woont.

Bordje vol

Tijdens de cursus ga je met een kleine groep (max. 8 deelnemers) in gesprek over jouw zorgtaken. Aan de hand van het spel ‘Bordje vol’ maak je inzichtelijk welke taken jou energie kosten of juist energie geven. Je krijgt meer inzicht in jouw situatie, kunt ontdekken hoe je de zorg kunt delen, welke veranderingen wenselijk zijn en wie jou hierbij kan helpen.

Daarnaast leer je manieren om jezelf tot rust te brengen, je grenzen te herkennen en te stellen en krijg je tips over hoe je kunt genieten van kleine dingen. Hierdoor ben je beter in staat je mantelzorgtaken in balans te brengen met andere zaken die voor jou belangrijk zijn.

Praktische informatie

De gratis cursus bestaat uit twee dagdelen en vindt plaats op 7 en 28 februari in Weert, Vogelsbleek 10. De cursus duurt telkens van 19:00 tot 21:30 uur.  

Meer informatie en aanmelden kan via www.puntwelzijn.nl (via activiteiten), door te bellen naar Punt Welzijn 0495-697900 of door een e-mail te sturen naar [email protected]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie