Proef met ‘slimme verlichting’ op Ringbaan-West

Algemeen Uitgelicht Weert 25 reacties 1 min. leestijd

Op donderdag 2 februari wordt in opdracht van de gemeente Weert een proef uit op de Ringbaan-West. Tussen de Kazernelaan en Basculeweg wordt de straatverlichting automatisch gedimd op momenten dat er geen verkeer op de weg is.

De proef

Op het moment dat er een auto (of ander voertuig) door de straat rijdt, is de verlichting normaal. Maar als er geen voertuig langsrijdt, wordt de verlichting automatisch gedimd tot maar 10%. Het wordt dan een stuk donkerder in de straat, maar de lampen gaan niet helemaal uit.

Uit de proef zal blijken of het dimmen goed werkt. Als de resultaten positief zijn, gaan ze kijken of dit toegepast kan worden op alle ringbanen in Weert.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
25 reacties