Ravage na brand in Nederweert bij daglicht goed te zien

Nederweert – Gisteravond rond de klok van 18.00 uur brak er een grote brand uit in een loods aan de Booldersdijk in Nederweert.

Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al door het dak naar buiten. De loods van ongeveer 40 bij 15 meter, waarin meerdere (landbouw)voertuigen stonden, was gekoppeld met een andere loods.

Het was al snel duidelijk dat één loods niet meer te redden was. De brandweer heeft toen ingezet op het behoud van de tweede loods. Omdat deze loods zeer waarschijnlijk een asbestdak had was er alles aan gelegen om overslag van de brand te voorkomen.

Asbest

Echter was het vuur zo hevig dat de vlammen alsnog oversloegen naar de tweede loods. Bij de brand was asbest vrijgekomen. Er is onderzoek gedaan en daarbij is naar voren gekomen dat de verspreiding van de asbestdeeltjes is beperkt tot de percelen van het brandadres en de buren op de Peelsteeg. De omgeving is afgezet met oranje afzetlint.

Schade

Bij daglicht is het trieste aanblik van de verwoestende brand goed zichtbaar. Je ziet aan het verwrongen staal dat het een hevige brand was. Ook zijn de gestalde voertuigen nauwelijks meer te herkennen. Bij de tweede loods zie nog de gaten in het asbestdak zitten. Maar ook is zichtbaar dat de brandweer verdere verspreiding naar andere gebouwen heeft weten te voorkomen.