Politieke zorgen over De Paol en Don Bosco en Beej Bertje

Algemeen Weert Reageer 3 min. leestijd

Update – Voor de activiteiten van veel verenigingen en bijeenkomsten van groepen mensen is een geschikte en betaalbare zaalruimte een eerste vereiste. Zonder zaalruimte is weinig of niets mogelijk. De politieke partij CDA Weert ziet dat de komende tijd zalen zullen sluiten (De Paol, Don Bosco) of dat voortzetting van het gebruik onzeker is (Beej Bertje). Wat is de positie en taak van de gemeente in de voorziening van dergelijke ruimtes voor het organiseren van maatschappelijke activiteiten?

Raadscommissie Samenleving en Inwoners

Die vraag stelt CDA Weert op dinsdagavond 10 januari tijdens de Raadscommissie Samenleving en Inwoners in de raadszaal in Weert. Daarnaast stelt de partij vragen die betrekking hebben op de sluiting dan wel voortzetting van de drie zalen De Paol, Don Bosco en Beej Bertje:

  • De dorpsraad Altweerterheide maakt een inventarisatie van de problemen die voor verenigingen ontstaan door de sluiting van De Paol. Zonder deze inventarisatie is de behoefte aan zaalruimte al globaal bekend. Welke oplossingsrichting ziet het college?
  • Wat kan het alternatief zijn voor Don Bosco? In de projectopdracht voor integraal kindcentrum Boshoven staat als doel: “Het realiseren van een vervangende nieuwbouw ten behoeve van adequate en passende onderwijsvoorziening voor de Odaschool en de Uitkijktoren en kinder- en buitenschoolse opvang in één integraal kindcentrum in de wijk Boshoven, al dan niet aangevuld met een wijkvoorziening, zodat ook wordt voorzien in een goede en efficiënt inzetbare maatschappelijke sociale-culturele voorzieningenstructuur.” Krijgt deze bestuursopdracht voor het onderdeel wijkvoorziening een aangepaste invulling?
  • Op 16 december 2022 is er een overleg geweest met de dorpsraad Laar over de vergoeding die de gemeente betaalt voor het gebruik van zaal Beej Bertje door verenigingen. Wat is de uitkomst en het vervolg?

Weerter verenigingsleven

Hoewel de gemeente Weert geen eigenaar is van de genoemde zalen en hiervoor dan ook geen directe verantwoordelijkheid kan nemen, draagt zij het Weerter verenigingsleven wel een warm hart toe. Om die reden staan bovenstaande vragen op de agenda voor de Raadscommissie van dinsdagavond 10 januari.

Ben je benieuwd hoe de wethouder van de gemeente hierop reageert? Luister dan vanavond live naar de Raadscommissie via https://gemeenteraad.weert.nl.

Update

Na publicatie van bovenstaand bericht is gebleken dat de politiek zich geen zorgen meer hoeft te maken over Don Bosco. De sluiting van Don Bosco was volgens reaguurders ‘fake news’. Don Bosco op Boshoven heeft namelijk nieuwe eigenaren. Dat is natuurlijk goed nieuws!

Bekijk de notitie van het CDA: https://iwdg.nl/3W4QrQd (PDF)

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie