SP Weert organiseert gratis busreis naar Volksprotest in Amsterdam

Foto via Depositphotos (chris77ho)

Op zaterdag 11 februari vindt het Volksprotest plaats in Amsterdam. Volgens de SP hoort energie niet thuis op de markt – daarom komen de leden in actie en zeggen ze: verlaag de rekening en nationaliseer energie. Vanuit Weert rijdt er een bus naar Amsterdam waarmee iedereen gratis mee kan rijden. Aanmelden voor deze busreis is mogelijk via: https://weert.sp.nl/form/ga-gratis-met-de-bus-mee-naar-het-volksprotest.

Volksprotest Amsterdam

Steeds meer mensen kunnen hun energierekening niet betalen. Terwijl zij in de kou zitten, maken Essent, Eneco en Vattenfall samen een miljard euro winst per jaar. In plaats van dit geld te gebruiken om de rekeningrekening te verlagen, wordt het verdeeld onder de aandeelhouders. Volgens de SP moet en kan dit anders! Vandaar dat zij op zaterdag 11 februari een Volksprotest organiseren.

SP Weert

Mathijs Fiddelaers, afdelingsvoorzitter van de SP in Weert: ‘Al meer dan 100.000 mensen zijn het met ons eens dat energie genationaliseerd moet worden en tekenden de Volkspetitie – en de teller loopt nog steeds op. Als we de politiek echt willen overtuigen moeten we dit samen doen. Nu is het tijd voor een volgend moment, een Volksprotest. Samen pakken we de zeggenschap over onze energie terug en verlagen we de rekening.’

Het Volksprotest start zaterdag 11 februari om 13.00 uur op het Beursplein in Amsterdam. Na een podiumprogramma zal er een mars worden gelopen door Amsterdam. Om 16.00 uur zal de bus terugrijden naar Weert.