Vrachtwagen belandt in de greppel naast A2 bij Weert

112 Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Op de snelweg A2 heeft vrijdag rond 6.00 uur een ongeval plaatsgevonden waar een vrachtwagen bij betrokken was. Niemand raakte gewond bij het ongeval.

Het ongeval gebeurde op bijna dezelfde locatie, maar dan in de andere rijrichting, waar gisteren twee auto’s op de kop in een greppel waren beland. Het ongeval met de vrachtwagen gebeurde in de rijrichting van Weert naar Maastricht, net voor de afrit richting Kelpen-Oler / Swartbroek / Ell.

De berging had letterlijk heel wat voeten in de aarde. Vanwege de regenval van afgelopen dagen was de grond erg drassig. De zorgde voor een extra uitdaging bij de bergers. Er werd gepoogd om met twee vrachtwagen van het bergingsbedrijf de gestrande vrachtwagen van zo’n 48 ton uit de modder te trekken, maar dit was tevergeefs.

Er moest uiteindelijk een hijskraan worden ingezet om de oplegger uit de modder te hijsen. Nadat de gestrande vrachtwagen was opgetild ging het bergen voorspoedig. Inmiddels staat de vrachtwagen weer op het asfalt.

Vanwege de bergingswerkzaamheden moest de afrit worden afgesloten voor het verkeer. Dit zal nog enige tijd zo blijven omdat een grondwerker de greppel weer moet herstellen. Ook moet het wegdek worden gereinigd.

Bekijk een video: https://youtu.be/peovEsP4SVo

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie