Vrachtwagens pauzeren op vluchtstrook A2 bij Weert

Algemeen Opmerkelijk Weert 8 reacties 2 min. leestijd

Op beeld lijkt net alsof de snelweg A2 bij Weert vier rijbanen heeft. Maar niets is minder waar. Ter hoogte van Weert-Noord staan meerdere vrachtwagens achter elkaar stil op de vluchtstrook.

Als je de snelweg A2 vanaf de Eindhovenseweg oprijdt en richting Eindhoven wil, passeer je eerst een tiental stilstaande vrachtwagens op de vluchtstrook. De chauffeurs hebben hun vrachtwagen daar geparkeerd omdat de verplicht rust moeten nemen vanwege de rijtijdenwet.

Het verkeer op de snelweg A2 bij Weert gaat al de hele ochtend als een slakkengangetje. Dit is het gevolg van de sneeuwval. Nog altijd is het langzaamaan rijden en stilstaan. De vrachtwagenchauffeurs mogen echter maar 4,5 uur achter elkaar rijden, daarna zijn de verplicht om 45 minuten rust te nemen.

Je zou zeggen, aan de A2 bij Maarheeze ligt parkeerplaats Groote Bleek. Maar omdat het verkeer telkens stil staat, duurt het letterlijk een uur voordat ze uiteindelijk daar zijn. Dat betekent dat de chauffeurs noodgedwongen zijn om ergens anders te stoppen om aan de rijtijdenwet te voldoen. En alles wordt geregistreerd, dus voelen de chauffeurs zich gedwongen om op de vluchtstrook te stoppen.

Het zorgt voor een onoverzichtelijke situatie. Dus mocht je nog de snelweg op willen gaan richting Eindhoven, wees dan voorzichtig als het verkeer weer een beetje in beweging is.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
8 reacties