Weert ontwaakt onder witte deken

Net als elders in Nederland, ontwaakte ook Weert vanochtend onder een witte deken. Het was prachtig wit buiten, maar niet iedereen was daar blij mee.

Toen rond 5.00 uur de sneeuw zijn intrede deed in onze regio was het nog rustig op de weg. Maar vanaf dat moment werd het ook steeds drukker. Het was voor veel mensen glibberen en glijden op de weg. Gelukkig waren veel mensen extra voorzichtig en werd de snelheid aangepast.

Strooiwagens

Strooiwagens reden over de (snel)wegen, maar het leek weinig zin te hebben. Binnen een uur lag er een pak sneeuw van enkele centimeters.

Streekvervoer

In de vroege ochtend was het muisstil op het busstation in Weert, maar uiteindelijk kwamen er toch bussen. Ondanks de aangekondigde verstoring van de dienstregeling vanwege een staking, hadden veel buschauffeurs besloten om toch te gaan rijden vandaag. En daar waren veel mensen blij mee.

Wees voorzichtig

Mocht je nog de weg opgaan, wees voorzichtig. Op veel plekken is het nog spekglad. Auto’s glijden over de rotondes en fietsers stappen af omdat het glad is.

Bekijk een video: https://youtu.be/2Szu0pRZxNQ