Actie ‘deur dicht, licht uit’ in Cranendonck

Algemeen Cranendonck Reageer 2 min. leestijd

Cranendonck – Het is misschien een open deur, maar hoe gezellig en gastvrij het ook staat: een open winkeldeur lekt ook heel veel energie en warmte. En dat is natuurlijk jammer. Zeker nu het buiten koud is en de winkel aangenaam warm moet blijven. Tijd voor actie vond Karel Boonen, wethouder Duurzaamheid: “Door de deur dicht te houden en ook de lampen na sluitingstijd uit te doen kan er tot wel 40% energie bespaard worden. Goed voor de portemonnee en het klimaat.”

Deurbordjes: ‘kom binnen!’

Deze week heeft wethouder Boonen daarom de eerste deurbordjes met de tekst ‘Kom binnen! Onze deur is alleen dicht om energie te besparen’, uitgereikt aan winkeliers in Maarheeze. Na sluitingstijd kan de winkelier het deurbordje omdraaien naar ‘Wij zijn gesloten! Onze lampen zijn uit om energie te besparen’. Op deze manier wil de gemeente Cranendonck bijdragen aan energiebesparing en bewustwording bij de ondernemers en haar klanten. “Met energiebesparing ben ik al jaren bezig”, vertelt winkelier Sprankenis met zijn gelijknamige boekhandel in Maarheeze. “Ik kreeg hier met de open deur de tent niet warm. Toen dacht ik ‘wie houd ik voor de gek?’”

Ook een bordje hangen?

Volgende week worden er nog diverse bordjes uitgereikt aan winkeliers. Hebben ze jou gemist bij het rondbrengen van de bordjes en wil je er graag eentje in jouw winkel hangen? Mail dan naar [email protected]

Kijk voor meer tips om als ondernemer energie te besparen op zakelijk.regionaalenergieloket.nl/cranendonck.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie