Snoepfabriek ontruimd vanwege gaslekkage

De brandweer is vrijdag rond 11.05 uur gealarmeerd vanwege een gaslekkage in een snoepfabriek op bedrijventerrein Kampershoek in Weert.

Medewerkers van het bedrijf hadden alarm geslagen nadat ze een gaslucht hadden waargenomen. De bhv’ers kwamen in actie om het pand te ontruimen en de productie van het snoepgoed werd stilgelegd.

De brandweer en netbeheerder Enexis zijn inmiddels gearriveerd om metingen te verrichten en het probleem te verhelpen. De medewerkers zijn naar een verzamellocatie gebracht. De deuren van het pand zijn geopend om goed te kunnen ventileren.

Mocht de afhandeling van het incident te lang duren dan kan het incident nog extra vervelende gevolgen hebben omdat het suikerdeeg in de machines aanhardt. Het verwijderen van aangehard suikerdeeg neemt de nodige tijd in beslag.