Auto crasht op A2 bij Maarheeze na inhaalactie

Maarheeze – De hulpdiensten zijn vrijdag rond 22.00 uur gealarmeerd vanwege een verkeersongeval op de snelweg A2 bij Maarheeze.

In de rijrichting van Eindhoven naar Weert wilde een auto een vrachtwagen inhalen. De bestuurster van de auto verloor de macht over het stuur en botste vervolgens tegen vrachtwagen. De auto kwam met de neus in tegengestelde richting tot stilstand op de snelweg.

De auto bleek op een reservewiel te rijden. Ter plaatse werd gedacht aan een zogeheten ’thuiskomer. Dit is een soort reservewiel waarbij je maar maximaal 80 kilometer per uur mag rijden. Of dit verband heeft met het ongeval wordt door de politie onderzocht. Update: Uit nader toegekomen informatie blijkt dat het om een volwaardig reservewiel ging.

De bestuurster van de auto is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen kwam met de schrik vrij.

Omdat er brokstukken op meerdere rijbanen lagen werd besloten om de snelweg A2 tijdelijk af te sluiten. Nadat de brokstukken waren opgeruimd en de auto was afgesleept kon de snelweg weer worden vrijgegeven.

Bekijk een video: https://youtu.be/ATnmkp7yXmU