DéDé Dance sleept vier eerste plaatsen binnen tijdens danswedstrijd in Veldhoven

Afgelopen zondag, 5 februari, sleepten de vijf Démoteams van DéDé Dance vijf maal een prijs binnen tijdens de danswedstrijd Shell We Dance Event in Theater De Schalm in Veldhoven.

Deelnemers uit Weert en Nederweert

Tijdens deze danswedstrijd deden zo’n 100 dansgroepen mee die het tegen elkaar opnamen in verschillende categorieën. Onder toeziend oog van een deskundige jury, werden alle groepen beoordeeld op o.a. choreografie, techniek en presentatie. In het team DMC dansten ook de Nederweertse Daphne Smits en Weertse Elin Kasper mee.

In de prijzen

Tijdens deze wedstrijden deden er vier teams van DéDé Dance mee in de categorie Freestyle. Zij wisten alle vier als beste van hun leeftijdscategorie te eindigen. Een bijzondere prestatie dus! Daarnaast deed er voor het tweede jaar een team mee in de categorie Hiphop/Streetdance. Dit team genaamd d-revolution eindigde op een welverdiende tweede plek. Ook Elin Kasper uit Weert danst in dit team.

Audities

Voor de zomervakantie vonden de jaarlijkse audities plaats voor de nieuwe samenstelling van de vijf Démoteams van DéDé Dance. Honderden leerlingen deden hieraan mee en uiteindelijk bleven er vijf groepen in verschillende leeftijdscategorieën over. De leerlingen komen allemaal uit de verschillende locaties van DéDé Dance en trainen sinds september wekelijks samen tijdens de speciale Démoteam-trainingen. Er is zelfs een trainingsweekend geweest om het hoogst haalbare eruit te krijgen.

Wil je meer info over DéDé Dance of de Démoteams? Kijk dan op www.dededance.nl of bel met het hoofdkantoor in Veldhoven; 040-2544052.