19-jarige Weertse uit puin gered in Turkije na aardbeving

Plaats een reactie
Foto via Depositphotos (Gulsen_Ozcan)

Afgelopen nacht heeft in Turkije een verwoestende aardbeving plaatsgevonden. Inmiddels is bekend dat deze aardbeving al tenminste 2000 dodelijke slachtoffers heeft geeist in Turkije en Syrië.

De 19-jarige Malak uit Weert is levend onder het puin gehaald, zo vertelt haar oom aan het Eindhovens Dagblad. De vrouw bevond zich in een flatgebouw in de Turkse stad Kırıkhan. Het flatgebouw stortte in ten gevolge van de aardbeving. Malak kon worden gered, maar haar 4-jarig achterneefje overleefde het helaas niet.

Malek was samen met haar vader naar Turkije gereisd voor een ooglaserbehandeling. Op het moment van de beving waren ze op bezoek bij familie. Het gebouw waar ze inzaten is helemaal ingestort.

In de stad Kırıkhan wonen zo’n 100.000 mensen. Volgens de eerste berichten zijn hier, voor zover bekend, 200 doden te betreuren als gevolg van de aardbeving.

Rode Kruis

De schade van de aardbeving is enorm en er zijn duizenden doden en vermisten. Het Rode Kruis werkt met man en macht om zoveel mogelijk mensen onder het puin vandaan te halen, eerste hulp te verlenen en mensen naar het ziekenhuis te vervoeren.

Rode Kruis vrijwilligers delen dekens en tenten uit aan mensen die alles zijn kwijtgeraakt. Bij het Rode Kruis zijn ze een inzamelingsactie gestart via Giro 7244. Meer informatie kun je vinden via deze link.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie