Gemeente Nederweert doneert aan Giro555

Algemeen Nederweert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (casarda)

Nederweert – Turkije en Syrië zijn getroffen door meerdere, zware aardbevingen en naschokken. De schade is enorm: duizenden doden en gewonden en veel inwoners die dakloos zijn geworden. De gemeente Nederweert steunt de hulporganisaties, net als vele andere gemeenten, door een euro per inwoner te doneren via Giro555. Het gaat om een bedrag van € 17.481. 

Landelijke actiedag

Vandaag, tijdens de landelijke actiedag van Giro555, komen radio- en televisiezenders samen in actie voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Beeld & Geluid in Hilversum is omgetoverd tot het actiecentrum van Giro555. Vanuit daar worden live programma’s gemaakt en er komt een belpanel met bekende Nederlanders. Dit alles met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers. 

Lokale hulp

Met de donatie aan Giro555 draagt de gemeente Nederweert bij aan de hulp die zo hard nodig is. Burgemeester Op de Laak: “Net als iedereen hebben we met verbijstering gekeken naar de beelden van de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië. De humanitaire ramp raakt ons allen. Het doet de gemeente goed om te zien dat ook onze inwoners en ondernemers in actie zijn gekomen.”  

Geef ook!

Het verlies van familie en vrienden en het perspectief van een jarenlange wederopbouw is nauwelijks te dragen. Hulp is nu en in de toekomst hard nodig. Inwoners die een steentje willen bijdragen, kunnen doneren via Giro555. “Ons hart gaat uit naar iedereen in het getroffen gebied, en hun familieleden en vrienden hier in onze gemeente en in Nederland”, aldus burgemeester Op de Laak.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie