Herontwikkeling voormalige locatie Swinnen gestart

Algemeen Weert 6 reacties 3 min. leestijd

Update – Het is inmiddels bijna drie jaar geleden dat het bedrijf Swinnen Meat is verplaatst van de Beemdenstraat in Weert naar De Vest in Valkenswaard. Een tijd lang was het stil op Leuken, maar inmiddels is er gestart met de sloop- en stripwerkzaamheden van het pand op de hoek van de Achterstestraat en Beemdenstraat.

Recent zijn de plannen voor het deel van Beemdenstraat 36 gepresenteerd. Ook is de vergunning verleend voor de transformatie van het deel Beemdenstraat 38.

17 startersappartementen

Er is gestart met de realisatie van 17 startersappartementen aan de Beemdenstraat 36. Het project is in handen van de Thallia groep. Het worden appartementen met een oppervlakte van elk circa 50 m2. Naast de 17 koopappartementen worden er ook bijbehorende (parkeer)voorzieningen gerealiseerd en wordt de woning aan de Middelstestraat 46 getransformeerd tot 6 appartementen.

Dit plan werd maandag 13 februari op het gemeentehuis van Weert gepresenteerd aan omwonenden en de wijkraad Leuken. Vragen werden beantwoord door vertegenwoordigers van de Thallia groep en medewerkers van de gemeente Weert.

Volgens de betrokkenen wordt het een fris, modern en duurzaam gebouw met alle voorzieningen als lift en eigen parkeerplaatsen achterom (bereikbaar via de Middelstestraat). Ook wordt groen niet vergeten: een brede strook langs de Beemdenstraat en op de hoek van de Beemdenstraat/Middelstestraat komen perken.

Sociale huurwoningen

Voor het het deel Beemdenstraat 38 – 84 (dus het deel op de hoek van de Beemdenstraat / Achterstestraat) is de vergunning ook reeds verleend. In opdracht van Wonen Limburg wordt deze locatie herontwikkeld. Hier komen 24 appartementen voor de sociale huur sector.

Sloopwerkzaamheden gestart

De sloopwerkzaamheden zijn intussen in ieder geval al gestart. Spierings Sloopwerken B.V. laat via Facebook weten begonnen te zijn met het tot aan de constructie slopen van de drie verdiepingen en gehele kelder. Nadat deze werkzaamheden zijn afgerond en de gemeente akkoord heeft gegeven zou aannemer Bouwmij Janssen kunnen starten met de bouwwerkzaamheden.

De prijzen voor de appartementen aan de Beemdenstraat 36, die geschikt zijn voor 1- en 2-persoonshuishoudens, zullen tussen € 225.000,- en € 239.000,- gaan liggen. Het is voor starters op de woningmarkt mogelijk om hiervoor een starterslening aan te vragen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
6 reacties