Jin en Teuntje zijn Boerenbruidspaar OBS Molenakker

Op OBS Molenakker is vrijdag het begin van de Vastelaovendj gevierd. Dat gebeurde door in de aula van de school aan de Molenakker het Boerenbruidspaar voor 2023 uit te roepen. Teuntje Parren en Jin Vanhoutvin, uit groep 8, zijn dit jaar de uitverkorenen. Aansluitend aan de uitroeping liepen de leerlingen, samen met de kinderen uit de onderbouw, een optocht door de wijk.

Twee op de trap

Aan de hand van het spelletje ‘Wie is het?’ werd duidelijk wie de boer en boerin van dit jaar waren. Juf Kitty, leerkracht van groep 8, elimineerde steeds meer leerlingen van de grote trap in de aula. Zo moesten bijvoorbeeld alle jongens die een petje op hadden en alle meisjes die niet sporten met een hulpmiddel, zoals een hockeystick, de trap verlaten. Uiteindelijk bleven Jin en Teuntje als enige op de trap zitten en was duidelijk dat zij het Boerenbruidspaar 2023 zouden zijn. De twee werden, zoals dat hoort, even later in de onecht verbonden.

Hofleverancier

OBS Molenakker mag zich dit jaar met recht hofleverancier noemen. Naast het eigen jeugdprinsenpaar Lennon Maas en Juul Beisicht zitten er nog meer hoogheden op school. Ook Loek & Kyana, Kroeënpaar van de Beesterbolle, en Rogstaekerspreens Kai I krijgen er les. Ze waren vrijdagochtend allemaal aanwezig bij de uitroeping van het Boerenbruidspaar.

Optocht

Aansluitend aan de uitroeping van het Boerenbruidspaar werd in de wijk rondom de school de Groeëte OBS Muüleakker Schoeëloptocht gehouden. Onder grote belangstelling van papa’s en mama’s, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s en vele wijkbewoners trokken de leerlingen door Molenakker. Voorop in de stoet het Jeugdprinsenpaar Lennon Maas en Juul Beisicht. De optocht werd afgesloten door Boerenbruidspaar Jin en Teuntje.

Benieuwd naar de uitslag van de optocht? Die kun je vinden via Facebook.

In deze video vertelt juf Saskia Meulen van groep 5 hoe de ochtend eruitzag en of het kersverse Boerenbruidspaar van OBS Molenakker vooraf zenuwachtig was: https://youtu.be/wrgFkC_P30Q