Lachgas-duo zorgt voor overlast op Boshoven

De politie van Weert kreeg woensdagmiddag een melding van overlast. Op een parkeerplaats in de wijk Boshoven zaten twee personen met lachgasflessen en ballonnen achter het stuur.

Agenten gingen ter plaatse en schreven een bekeuring uit. Dit vanwege het recreatief bezit van lachgas op de openbare weg in combinatie met overlast. Daarnaast hebben agenten de flessen met lachgas in beslag genomen, aldus de politie Weert via Instagram.

Verbod

Het lachgasverbod is op 1 januari 2023 ingevoerd. Vanaf die datum staat lachgas op lijst II van de Opiumwet, wat betekent dat het dan onder andere verboden wordt om lachgas binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen, te verkopen of te hebben. Het doel van het verbod is om recreatief gebruik terug te dringen en het aanbod te beperken.