Onthulling plavuizen ‘Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad’

Archieffoto

De Rogstaekers Aod Preenseclub onthult op zaterdag 11 februari a.s. maar liefst twee plavuizen: de plavuis van de vastelaovendjprinsen van 2020: Tim I (Jacobs) en Rens I (Damhuis), én de speciale plavuis van de jeugdprins van 2022 Sjoerd I (Roelofsen). De onthulling vindt plaats omstreeks 16.15 uur op het Sint Raphaëlpad nabij theater de Huiskamer.

Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad

Ieder jaar wordt tijdens de Rogstaekers Aod Preensedag een nieuwe plavuis toegevoegd aan het Rogstaekers Aod Preense Plevuûze Paad, een wandelroute door de Weerter binnenstad. Inmiddels liggen er al bijna 80 unieke plavuizen. 

Als gevolg van de coronapandemie bleven de activiteiten van de ‘stadsvastelaovendjvereîniging de Rogstaekers’ en de ‘Rogstaekers Aod Preenseclub’ in 2021 en 2022 noodgedwongen zeer beperkt. In 2021 waren er geen stads- en jeugdprins en in 2022 was er alleen een jeugdprins.

Ontwerpen

Het winnende ontwerp voor de plavuis van de prinsen van 2020 is van Lieke van de Wouw van de Montessorischool, de school waar jeugdprins Rens I toen op school zat. De oud-prinsen Tim I en Rens I hebben een presentatie verzorgd op deze school. Zij hebben verteld over hun ervaringen als stadsprinsen. Daarna zijn de leerlingen onder begeleiding van een vakdocente van RICK (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie) aan de slag gegaan met een ontwerp voor de plavuis.

De plavuis van de jeugdprins van 2022, Sjoerd I, is ontworpen door Frank Fonteijn van Creatief Centrum Atelier 88 van PSW.

Wandelgids

De Aod Preense hebben een full colour wandelgids uitgegeven, waarin de gehele wandelroute met allerlei aanvullende en toeristische informatie staat beschreven. De gids is te koop bij de VVV (Bruna). De meest actuele informatie over het Plevuûze Paad en de Rogstaekers Aod Preense Club is beschikbaar op de website www.aodpreense.nl.