Pepperspray ingezet bij aanhouding op carpoolplaats bij Kelpen-Oler

112 Algemeen Leudal Regio 1 reactie 2 min. leestijd

Kelpen-Oler – Bij een aanhouding op de carpoolplaats aan de N280 tussen Kelpen-Oler en Weert heeft de politie donderdagochtend pepperspray moeten gebruiken.

Tijdens een surveillance besloten agenten van de Landelijke Eenheid een auto, die over de snelweg A2 reed, te onderwerpen aan een controle. De auto met daarin drie inzittenden en twee hondjes werd vanaf de snelweg A2 naar de carpoolplaats aan de N280 gedirigeerd.

Tijdens de controle moesten de inzittenden zich identificeren. Tijdens deze controle bleek dat een man in bezit was van een ongeldig identiteitsbewijs. Daaropvolgend wilden agenten de man aanhouden, maar de man verzette zich hevig bij de aanhouding. Er moest pepperspray worden ingezet om de man tot bedaren te brengen.

Een van de agenten werd onwel van de pepperspray en werd ter plaatse medisch onderzocht in een ambulance. De agent hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De verdachte kreeg een spuugzak over zijn hoofd en is vervolgens naar het politiebureau gebracht voor nader onderzoek.

Het voertuig dat van de snelweg was gehaald werd ook nog gecontroleerd. In het voertuig werden geen strafbare feiten geconstateerd. Een man en een vrouw met de twee hondjes mochten de weg vervolgen na de controle.

Bekijk een video: https://youtu.be/v9UGifRwNT0


Zie jij ook een aanhouding? Laat het weten aan WdG. Stuur een bericht via Whatsapp: 06-27355547. Duizenden lezers zullen je erkentelijk zijn.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie