Reddingsactie taartje eindigt op talud A2-toerit bij Kelpen-Oler

Kelpen-Oler – Een automobilist kreeg dinsdag rond 20.30 uur de schrik van zijn leven nadat hij zijn zelfgemaakt taartje in de auto wilde redden.

De bestuurder maakte vanaf de N280 bij Kelpen-Oler de bocht naar de toerit A2 toen zijn taartje in de auto begon te schuiven. In een reflex poogde hij het taartje te redden aanzien hij hier veel aandacht en liefde in had gestoken. Het taartje was bedoeld voor een vriendin die hij een hart onder de riem wilde steken.

Maar tijdens zijn reddingactie verloor de automobilist de controle en belandde hij met zijn auto op het talud naast de toerit van de snelweg. De auto kwam tegen de bosschage tot stilstand. De bestuurder kwam er zonder kleurscheuren vanaf en kon met zijn taartje, die grotendeels nog intact was, uitstappen.

Er moest een berger een te pas komen om de auto van het talud af te halen. Vanwege veiligheidsoverwegingen werd besloten om de toerit tijdelijk af te sluiten voor het verkeer. Ook de auto was nagenoeg onbeschadigd gebleven. Dit betekende dat de man zijn weg kon vervolgen. Hij kwam weliswaar te laat op zijn afspraak, maar hij kan wel nog een heel bijzonder taartje overhandigen.