Nico heeft zijn job gevonden: conciërge op de Philips

Algemeen Human interest Uitgelicht Weert 2 reacties 3 min. leestijd

Het is vandaag de Dag van de Conciërge. Daarom gaan we op bezoek bij Nico van den Bent. Sinds een aantal jaren is hij conciërge op de Philips van Horne in Weert. Samen met zijn collega’s houdt hij in de gaten of de leerlingen zich aan de schoolregels houden. Maar ook staat hij klaar met een luisterend oor en helpt hij de jeugd waar hij kan. Voor Nico is het vak van conciërge de ideale baan.

Goeiemorgen Nico

Ieder ochtend staat hij bij de ingang van de fietsenstalling de kinderen welkom te heten. “Dat is het eerste contact dat wij als school met de jeugd hebben. Ze zijn allemaal gezien, je ziet al een beetje aan de snuitjes hoe het erbij staat”. De een fiets, met oortjes in, voorbij en zet zijn fiets in de stalling. De ander roept bij het voorbij rijden, nog voordat de conciërge haar kan verwelkomen; “Goeiemorgen Nico!”.

Op tijd

In het oog springende bezigheden van een conciërge zijn natuurlijk het kopieerapparaat van voldoende papier voorzien, surveilleren tijdens de pauzes en het openen en sluiten van de het schoolgebouw. Maar er zijn ook werkzaamheden waar je niet bij stil staat. Nico: “De proefwerkweek is net geweest. Dan moeten de klokken in de lokalen op tijd staan. Het is natuurlijk belangrijk dat ze allemaal dezelfde tijd aanwijzen zodat de kinderen op tijd aanwezig zijn bij hun proefwerken”.

Probleempjes

Tijdens zijn werk neemt Nico ook de tijd om in gesprek te gaan met de leerlingen. “Signaleren we dingetjes waar wij als conciërge niks mee kunnen dan geven we dat door aan een docent of aan de zorgcoördinator”. Van den Bent en zijn collega-conciërges hebben op andere momenten dan de docenten contact met de leerlingen. “Vaak vertellen ze ons hun probleempjes eerder dan aan een docent of zelfs aan hun ouders”.

Mijn job!

Nico is heel tevreden met zijn baan als conciërge op de Philips van Horne. “Ja, ik vind het gewoon leuk met de jeugd te werken. Er is geen dag hetzelfde … Het is mijn job; het is gewoon fantastisch!”.

In deze video zien we hoe een werkdag van Nico van den Bent er uitziet. Ook vertelt de conciërge van de Philips van Horne wat hij gedaan heeft met tientallen in beslag genomen waterpistooltjes: https://youtu.be/Cp6dR9XowVU.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties