Vitale club tool voor verenigingen in Weert

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd
Foto via Depositphotos (jannystockphoto)

Verenigingen komen steeds meer onder druk te staan. Maatschappelijke ontwikkelingen zorgen ervoor dat zij steeds vaker moeten inspringen op trends en ontwikkelingen. Het is daarom goed om als vereniging te weten hoe je ervoor staat. Aan de hand van de Vitale Club tool kan dat. Binnen de gemeente Weert wordt deze tool voor de tweede keer in gebruik genomen. Iedere vereniging (en stichting) in Weert wordt van harte uitgenodigd om deze tool te gebruiken. 

Wat is de tool?

De ‘Vitale Club’ is een vitaliteitsmonitor van Sportakkoord Weert, Punt Welzijn en gemeente Weert. Door het invullen van de vragenlijst van de ‘Vitale Club’ krijg je meer inzicht in de vitaliteit van jouw vereniging. Op basis van acht thema’s wordt de vitaliteit bepaald. Deze thema’s zijn demografie, beleid en organisatie, kader, leden, aanbod, financiën, samenwerking en maatschappelijke rol. Na het invullen krijg je een rapportage te zien die binnen de vereniging besproken kan worden. Ook kun je dan gezamenlijk acties uitzetten zoals het werven van vrijwilligers, het opleiden van leden, vrijwilligers of trainers, het opzetten van vrijwilligersbeleid, waardering, etc.

Het invullen van de tool duurt ongeveer 15 minuten. Eind 2023 wordt de vragenlijst opnieuw uitgezet. Verenigingen hebben op dat moment drie meetmomenten gehad waarvan zij de informatie kunnen vergelijken.

Meer info nodig? 

Heb je na het bekijken van de resultaten behoefte aan ondersteuning, in welke vorm dan ook? Dan kunnen de verenigingsondersteuners van Punt Welzijn of de beleidsverantwoordelijke van de gemeente Weert je hierbij helpen. Op de homepagina van de website van de Vitale Club, onder ‘meer weten’ , vind je alle contactgegevens. 

Aan de slag

Op de website https://www.devitaleclub.nl/weert vind je de informatie over de Vitaliteitsmonitor en kun je starten door op “start de vragenlijst” te klikken. Heb je de tool in februari 2022 al ingevuld? Doe dit dan nu weer, of laat iemand anders uit de vereniging de tool nu invullen. Door middel van de rapportages zie je hoe de vitaliteit in de tussenliggende periode is gewijzigd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie