BBB het meest gekozen in Weert tijdens Provinciale Statenverkiezingen

Update 13.52u – De stemmen in Weert zijn geteld. Als hekkensluiter van de provincie Limburg is zojuist de uitslag bekend gemaakt. In Weert lag werd een opkomstpercentage geregistreerd van 55,4%. In 2019 lag dat percentage op 52,2%.

De top 3 in Weert

 1. BBB
 2. GroenLinks
 3. VVD

De grote winnaar in Weert is, net zoals in heel veel andere plaatsen in Nederland, de BoerBurgerBeweging (BBB). Ze komen van 0 en behalen een percentage van 19,2% van de stemmen. Op twee staat GroenLinks (15,8%) en op drie de VVD (12,3%). Ook JA21 doet het in Weert goed. Ze gaan van 0 naar 6,0%.

De grote verliezers in Weert zijn Forum voor Democratie (-13,5%) en het CDA (-9,7%).

Bekijk de volledige voorlopige uitslag via: https://iwdg.nl/3JKRySm (PDF)

Top 3 partijen bij de buurgemeenten

Cranendonck

 1. BBB
 2. VVD
 3. PVV

Nederweert

 1. BBB
 2. CDA
 3. VVD

Leudal

 1. BBB
 2. CDA
 3. PVV

Documenten met uitslagen