LLTB: ‘Grote politieke aardverschuiving na verkiezingen’

Foto via LLTB

“We zijn getuige geweest van een grote politieke aardverschuiving”, zegt Thijs Rompelberg, voorzitter van de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB).

“Dossiers die spelen op het platteland en in de land- en tuinbouw hebben hierbij een prominente rol gespeeld. De uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen laat wederom zien dat er vanuit de bevolking grote steun is voor onze sector. Mensen hebben gestemd voor toekomstperspectief voor de agrarische sector, een reëel, haalbaar en betaalbaar beleid en een leefbaar buitengebied.” Dit is volgens de LLTB-voorzitter een belangrijk signaal voor het kabinet.

“We gaan snel schakelen met de winnaars van de verkiezingen. Ook partijen die deze keer hebben verloren of gelijk gebleven zijn, houden onze aandacht. Er zal uiteindelijk een stabiele samenwerking in Provinciale Staten moeten komen die onze provincie vooruit helpt.” De LLTB zal dan ook in de komende gesprekken een beroep doen op partijen om hun verantwoordelijkheid te blijven nemen. “Het zal een spannende tijd worden, maar we mogen hoopvol zijn”, besluit Rompelberg.