Brand in grote schuur aan de Truyenhoekweg

Op donderdag rond 23.30 uur werden de brandweer en politie gealarmeerd vanwege een brand in een grote schuur/loods aan de Truyenhoekweg in Weert.

Er woedde een brand aan de achterzijde van de schuur. Toen de brandweer arriveerde, kwam er rook onder de dakpannen vandaan. Om toegang te krijgen tot de brandhaard klom de brandweer via een ladder over het hekwerk om de poort te kunnen openen.

Er werden een tankautospuit en een waterwagen ingezet om de brand te blussen. Tijdens de bluswerkzaamheden moest de brandweer ook een aantal dakpannen verwijderen. Uiteindelijk was de brand snel onder controle, maar er was toch flinke schade veroorzaakt, aangezien de binnenkant van de toegangsdeur zwartgeblakerd was.

De brandweer was nog enige tijd bezig met nabluswerkzaamheden, maar gelukkig raakte niemand gewond. De brand was ontstaan in de buurt van een kachel. Of deze kachel de oorzaak van de brand is, wordt nog onderzocht.

Bekijk een video: https://youtu.be/-hgHjaSTu4c