Broertjes komen in actie voor drollenvrij Molenakker

Hondenbezitters moeten de poep van hun viervoeters bij het uitlaten opruimen. Dat vinden de broertjes Floris, Sebastiaan en Mathijs Janssen. Dit drietal woont op Molenakker waar er steeds meer drollen op straat, op de stoep en in het gras blijven liggen. Om aandacht te vragen voor dit smerige probleem komen ze nu in actie.

Prikkers

Aan de keukentafel maken de jongste en oudste van het drietal, Sebastiaan en Floris, actieprikkers die ze in achtergelaten drollen gaan steken. “Als mensen daar instappen dan is dat gewoon niet fijn”, zo vertelt Floris. Zijn vader heeft printjes gemaakt waarop een drol staat afgebeeld. “Daar staat ook een vraag op: Vind je dit echt normaal?”. Floris en zijn broertjes hopen dat als hondenbezitters de prikkers zien ze bij het uitlaten van hun honden de poep zullen opruimen.

Zelf ingestaan

De laatste tijd blijven er volgens Floris op Molenakker steeds meer drollen liggen. “Hondenpoep daar heb ik ook soms ook ingestaan en dat vond ik niet leuk”, zo vertelt de actievoerder uit eigen ervaring. En voor de duidelijkheid: de broertjes Janssen zijn niet tegen honden; ze hebben er zelf ook een. “Als je maar de hondenpoep opruimt, dat is eigenlijk gewoon het idee erachter”.

In deze video zien we Floris en Sebastiaan in actie. In de buurt van hun woonhuis steken ze hun zelfgemaakte prikkers in achtergebleven hondendrollen: https://youtu.be/nU5rkJvr-Kc.