Compostactie verlengd tot en met 1 april

Algemeen Weert Reageer 1 min. leestijd
Joke vander Leij van Pixabay

De gemeenten Weert en Nederweert hebben zich opnieuw aangesloten bij de Landelijke Compost Actie. De actie die inwoners gratis compost biedt, zou oorspronkelijk lopen tot en met 25 maart. Vanwege een vertraging in de levering van een deel van de compost, hebben de gemeenten besloten om de actie te verlengen tot en met 1 april.

Compost

De compost is gemaakt van groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) en kan door inwoners gratis worden opgehaald bij de Milieustraat. Hiermee willen de gemeenten hun inwoners bedanken voor het scheiden van gft-afval.

Denk aan je Weerterlandpas

Om in aanmerking te komen voor de gratis compost, dienen inwoners in het bezit te zijn van een Weerterlandpas. De compost kan worden opgehaald bij de Milieustraat door de rechteringang te gebruiken.

Wat moet je meenemen?

Je dient zelf verpakkingsmateriaal en/of een transportmiddel mee te nemen, en zelf de compost op het transportmiddel te laden. Vanwege veiligheidsredenen is machinaal laden met de bulldozer niet mogelijk. De compost wordt verstrekt zolang de voorraad strekt.

De openingstijden van de Milieustraat zijn te vinden op www.weert.nl/milieustraat.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Tags:
Deel dit bericht
Geef reactie