Een avond over moord- en doodslag uit het verleden van onze regio

Plaats een reactie
Foto via: Depositphotos

Op vrijdagavond 31 maart 2023 organiseert De Aldenborgh in samenwerking met Erfgoed Tungelroy een avond over moord- en doodslag in onze regio. Tijdens deze avond worden verschillende moorden uit de afgelopen eeuwen besproken. De avond begint om 19.30 uur in café de HoêsKmr op het St. Barbaraplein 2 in Tungelroy. De toegang is gratis.

Verschillende moorden

Tijdens deze avond worden verschillende moorden uit onze regio besproken, zoals de “Valentijnsmoord” nabij de Boshoverschans, “het Limburgsche mes” in Tungelroy, “de peis” die gesloten werd na de doodslag in Neeritter en de Keijesmoord tijdens Maria ten Hemelopneming in Stramproy. Ook wordt er aandacht besteed aan de “drie eeuwen oude cold-case moord op Peter Moonen”, die in 2015 werd opgelost door leden drs. Jacques Verstraelen en Jan Nijs.

Sprekers

Verschillende sprekers, waaronder Thieu Wieërs, Harrie Seevens, Peter Korten en Paul Lammeretz, zullen tijdens de avond vertellen over enkele dramatische gebeurtenissen. Daarnaast zal cineast Peter Crins een compilatie laten zien van filmbeelden van Tjeu Jonckers uit Nederweert waarin moord- en doodslag de hoofdrol speelt. Ook zal Sjeng Neijnens uit Tungelroy/Swartbroek aan het woord komen, die er niks om gaf om “er eine kepot te maake”.

De avond belooft spannend te worden en biedt een uniek kijkje in de geschiedenis van onze regio. Bezoekers worden uitgenodigd om deze avond bij te wonen en meer te leren over de ruwe werkelijkheid van vroeger.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie