Eindexamenwerkstuk brengt geld op voor Stichting Vlinderkind

Ingestuurde foto

Pleun, Janneke, Anke en Frederieke zijn eindexamenleerlingen van Het College in Weert. Voor het vak O&O (Onderzoek en Ontwerpen) werd een werkstuk gemaakt waarbij een geldinzamelingsactie werd georganiseerd voor Stichting Vlinderkind.

Het eindexamenwerkstuk ging over de zeldzame ziekte Epidermolysis Bullosa (EB). De leerlingen verdiepten zich in deze genziekte en werden zich zeer bewust van de impact van deze lichamelijke afwijking. De huid van de mensen die deze ziekte hebben is zo teer als de vleugel van een vlinder. Er ontstaan blaren en wonden die dagelijks behandeld moeten worden. Daarom wordt EB ook wel vlinderziekte of blaarziekte genoemd.

Stichting Vlinderkind zet zich in om onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor genezing bij kinderen die de vlinderziekte hebben. De vier eindexamenkandidaten besloten hun steentje bij te dragen en bakten heel veel wafels om te kunnen verkopen. Het resulteerde afgelopen vrijdag in een overhandiging van een cheque waar het prachtige bedrag van €444,60 op stond.

Deze cheque werd, in het bijzijn van ouders, familie en andere eindexamenkandidaten, overhandigd aan Yvonne Vaes. Zij is een vertegenwoordigster van Stichting Vlinderkind.