Heel Weert wordt nagemaakt in Minecraft

Op de GeoCraftserver van het science center GeoFort is heel Nederland in Minecraft ingeladen. Elke school, elke bibliotheek, elk ziekenhuis, elke straat en ook jouw huis staat op deze server. Zelfs de bomen, wegen en rivieren zijn ingeladen. Iedereen kan bouwen aan deze virtuele versie van Nederland; via slimme commando’s kun je jouw huis of woonplaats vinden.

Minecraftwereld

GeoCraft is ingeladen met X-, Y- en Z-coördinaten van het Kadaster en Rijkswaterstaat en zo omgevormd tot een Minecraftwereld. Hierdoor is het mogelijk om door Nederland te lopen in Minecraft. 

Ook Weert en omstreken wordt nagemaakt in deze Minecraftserver. Eén blok in Minecraft symboliseert één meter in de realiteit. Echt alles in Weert wordt nagemaakt: van lantaarnpalen tot plantenbakken en zelfs stippen op de weg. De bouwers gebruiken websites en apps zoals Google Street View, satellieten en AHN Viewer. 

Leerzaam

Minecraft is goed voor het ruimtelijk inzicht en om te leren navigeren. Ook gaat je topografie erop vooruit. Het kan net zo goed zijn als een boek lezen. Niets mis mee dus, om je kind lekker te laten bouwen. Op Geocraft maakt hij bovendien (online) vrienden en is hij sociaal bezig. Gezellig samen met je vrienden online komen maakt bouwen op GeoCraft leerzaam én leuk.

Hoe werkt het?

Om te kunnen deelnemen aan GeoCraft, een kijkje te kunnen nemen in de Weerter Minecraftwereld en te kunnen helpen met bouwen heb jij of heeft je kind de Java Minecraftversie nodig, die te spelen is op een pc of laptop. Je kunt deze kopen op de officiële Minecraftwebsite. Vervolgens kun je bij multiplayer het IP GeoCraft.nl invoeren. Als je deelneemt word je meteen verder geholpen door de online stafleden.

Ga voor meer informatie naar GeoCraft.nl of bezoek de GeoCraft Discord server.

Video

Bekijk hier een aantal beelden van Weert in Minecraft: https://youtu.be/iAwJQurAOLk