Het trilt in de wijken Graswinkel en Moesel

Op de foto in het vorige bericht, waar de werkzaamheden worden aangekondigd, zie je nog een reeks bomen staan. Deze bomen staan er inmiddels niet meer. Er zijn 15 bomen gekapt vanwege de rioleringswerkzaamheden.

Er wordt namelijk een hemelwaterriolering aangelegd in de wijken Moesel en Graswinkel. De aannemer past de methode van een gesloten frontboring toe. Om deze methode toe te kunnen passen worden er een pers- en ontvangstkuip aangelegd.

Het voordeel van deze methode is dat de druk bereden Maaseikerweg en hoofdtoegangsweg naar de wijk Graswinkel open kunnen blijven tijdens de aanleg van het riool. Het riool wordt ondergronds aangebracht vanuit de Nassaulaan naar de Graswinkellaan.

De bomenkap en het inbrengen van damwanden zorgt voor de nodige trillingen in de wijken Graswinkel en Moesel. Het verdwijnen van de 15 bomen aan de Nassaulaan is overigens wel even wennen voor de wijkbewoners. Het aanzicht in het begin van de laan is behoorlijk veranderd.

Binnenkort wordt er een panoramadek geplaatst waar geïnteresseerden de werkzaamheden goed kunnen zien. De Nassaulaan tussen de Maaseikerweg en Irenelaan zal tijdens de werkzaamheden afgesloten blijven voor het verkeer. Er is een omleidingsroute ingesteld.

Bekijk een video: https://youtu.be/ubnuLDAziMU