Hennepkwekerij in appartement aan de Lavendelstraat

Foto via @politie_weert (Instagram)

De politie heeft afgelopen dinsdag een hennepkwekerij aangetroffen in een appartement aan de Lavendelstraat in de wijk Boshoven.

De hennepkwekerij is inmiddels ontmanteld en de bewoner is aangehouden. Het onderzoek door de politie is in volle gang, aldus de politie via Instagram.

De politie waarschuwt hier vaker voor: “Dit wil je echt niet naast je eigen woning hebben! Het brandgevaar is groot door de flinke hoeveelheid elektriciteit die nodig is voor de kwekerij en de manier waarop de elektriciteitskabels worden aangesloten. Vaak komt er weinig deskundigheid bij kijken tijdens het aansluiten van de elektriciteit”, aldus de politie.

Ruik je weleens een hennepgeur rondom je woning? Heb je een onderbuikgevoel bij de mensen in de buurt die op vreemde tijden aan het klussen zijn? Zie je ramen die volledig afgeplakt zijn? Dan kun je dit soort situaties melden.

Je kan de wijkagent benaderen via politie.nl. Of bel daar 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan naar 0800-7000 of vul het formulier in via Meld Misdaad Anoniem.