Het College 375 jaar: Foto’s uit de tijd dat leerlingen nog mochten drinken

Algemeen Uitgelicht Weert 1 reactie 3 min. leestijd

Het College bestaat dit jaar 375 jaar. In de aanloop naar de jubileumweek, in september, is de school een Facebookpagina gestart waar herinneringen opgehaald kunnen worden. De besloten Facebookgroep heeft inmiddels al meer dan 2000 leden.

Reünie

Op zaterdag 23 september staat er een grootse reünie op de planning. Het schoolgebouw gaat dienen als garderobe en ontvangstruimte, zo vertelt oud-docent Jo Curfs. Op de sportvelden achter Het College moet een grote tent komen waar (oud)-leerlingen en -leerkrachten anekdotes uit hun schooltijd kunnen delen. Eind april/begin mei start de kaartverkoop voor de jubileum-reünie.

Foto’s

Curfs, die zich bezighoudt met de organisatie van de reünie, zegt “gigantisch overweldigd” te zijn door de animo voor de Facebookpagina. De laatste dagen worden er massaal oude foto’s en herinneringen gedeeld aan de schooltijd op het (Bisschoppelijk) College. “Het zijn foto’s van de leuke dingen: de reizen, de uitwisselingen, de zeiltochten, de kampen van 4 en 5 HAVO en heel veel klassenfoto’s, vooral vanaf de jaren ‘80”.

Drinken tijdens schoolreisje

De foto’s op de Facebookpagina geven een mooi tijdsbeeld. Op een aantal foto’s uit de jaren ’80 zien we leerlingen die tijdens een schooluitje alcohol dronken. “Ik kan me zelf herinneren dat ik mee op zeiltocht ging met de leerlingen … En dan mochten ze drinken … Soms was dat wat moeilijk, laat ik het zo maar zeggen, om de volgende dag op een wiebelende boot te zitten. Maar dat kon nog in die tijd”, zo relativeert Curfs.

Reacties

Veel leden van de Facebookpagina reageren onder de foto’s. “Meneer Matzer had emoticons al ‘geadopteerd’ ver voordat ze gemeengoed werden”, zo reageert Marcel Vossen op een foto van de oud-docent Engels. En “Veel schoenen raakten verloren diep in de modder” schrijft Gladys Lambers onder een groepsfoto van een dagje wadlopen.

Zet er foto’s op

Voor iedereen die ooit aan Het College verbonden is geweest heeft Jo Curfs een tip: “Kijk op de site van Het College; www.college.nl. Daar staat een link waar je jezelf kunt aanmelden voor Facebook om op die Facebookpagina te komen. Zet er foto’s op en deel je herinneringen”.

In deze video vertelt Jo Curfs meer over de Facebookpagina ter gelegenheid van het 375-jarig bestaan van Het College: https://youtu.be/6DXW_tjB-U8.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie